Hola, em dic Mònica. Vaig néixer a Barcelona i és aquí on tinc el meu taller, el meu espai preferit del qual és difícil de treure’m. Una altra afició són les plantes i la jardineria, dedicant-les-hi una bona part del meu temps lliure.


Vinc d’una família creativa, el meu pare mestre joier, i la meva mare dissenyadora. D’ells vaig aprendre molt. També he tingut la sort de ser instruïda per bons mestres artesans que han fomentat en mi, encara més, la meva inclinació cap a tot allò vinculat a la professió.


La joieria és la meva passió. Faig creacions artesanals de petites escultures amb les mans, i amb les meves companyes, les eines. Ja fa ben bé vint anys que vaig començar a dissenyar joies; i ara, des d’en fa set, les dissenyo i confecciono personalment d’una manera artesanal, defugint del mètode industrialitzat.

       

D’una mateixa joia en faig uns quants exemplars, els quals sempre surten amb alguna petita diferència o imperfecció, doncs el procés artesanal comporta inevitablement aquest resultat. 

Els materials amb els que treballo són la plata, l'or, les perles, el cuir i el cautxú entre d'altres. La combinació de la plata i l'or en una mateixa peça és de les coses que més m'agraden.


I aquí teniu algunes de les meves creacions; espero que us agradin.Fotografies: Esther Bonet.